Certificeren volgens de Veiligheidsladder

Bekijk de video van het webinar terug

De bouwsector is één van de sectoren waarin jaarlijks nog veel ongevallen plaatsvinden. Veelal ligt de oorzaak bij een gebrek aan veiligheidsbewustzijn. Om die reden wordt vanaf 01-01-2022 certificering voor de Veiligheidsladder (of ook wel Safety Culture Ladder) gevraagd in de Bouwsector. Door middel van de Veiligheidsladder wordt het veiligheidsbewustzijn van organisaties meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar gemaakt.

Het is dus van belang om hiermee aan de slag te gaan als bouworganisatie. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kun je voldoen aan de eisen en uiteindelijk certificeren? Daarop geven we je in dit webinar een antwoord. Ook geeft adviseurs Stijn je praktische tips zodat je direct aan de slag kunt! 

Meer informatie over het webinar:

  • Spreker: Stijn Sestig - Adviseur bij CertificeringsAdvies Nederland
  • Kennisniveau: Startend

Wil je dit webinar terugkijken? Laat dan je gegevens achter in het formulier op deze pagina. Je kunt dan het webinar direct terugkijken.

 

Aanvullende informatie over de inhoud van het webinar

nieuwsbrief-juni-2019-blog-veiligheidsladderDe Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder is een relatief nieuwe norm in Nederland en wordt gebruikt als hulpmiddel om het veiligheidsbewustzijn te verhogen. Bovendien kan het gebruikt worden om de puntenvraag in hoofdstuk 4 (vraag 2) van de VCA norm positief te beantwoorden. Tot slot kan het ook nog een korting opleveren bij een aanbesteding of zelfs een eis zijn van een potentiële opdrachtgever.

De Veiligheidsladder wordt vooral gebruikt in branches waar veel risico’s voorkomen. Bijvoorbeeld de Bouwbranche of de Techniekbranche. Hoewel de norm oorspronkelijk bedoeld was voor bedrijven die te maken hebben met ProRail, kan ieder bedrijf certificeren. 

 In dit webinar leer je:

  • Wat de Veiligheidsladder inhoudt;
  • De opzet van de Veiligheidsladder;
  • Diverse varianten van de Veiligheidsladder;
  • Self Assesment;
  • Wat CertificeringsAdvies voor je kan betekenen.

 

Video webinar terugkijken