De eerste stap op weg naar NEN 7510 informatiebeveiliging

Bekijk de video van het event terug door deze te downloaden

In de zorgsector is informatiebeveiliging een hot topic. Wekelijks verschijnen er wel berichten over zorginstellingen die getroffen zijn door ransomware of die te maken hebben met een datalek. Met alle schadelijke gevolgen van dien voor zowel cliënten als de zorginstelling zelf. Niet voor niets dus dat al enige tijd in de wetgeving is opgenomen dat zorginstellingen moeten voldoen aan de eisen van NEN 7510. Wij helpen je op weg in de infosessie: 'De eerste stap op weg naar NEN 7510 informatiebeveiliging'.

Het event is opgenomen. Om de video te bekijken kun je, geheel vrijblijvend, het formulier op deze pagina invullen. Je krijgt dan toegang tot de event-video.

 
Aanvullende informatie over de inhoud van het event

 

nen-7510-verplicht-800x520Niet voor niets is al enige tijd in de wetgeving opgenomen dat zorginstellingen moeten voldoen aan de eisen van NEN 7510. Certificering is hierbij niet verplicht, aantoonbaar voldoen wel. Het feit dat het toch met grote regelmaat misgaat, is wel een indicator dat informatiebeveiliging nog niet overal het juiste (NEN 7510) niveau heeft. En dat wekt geen verbazing, want zeg nu zelf: is veilig omgaan met informatie in jouw organisatie ‘on top of mind’?

Tijd voor actie dus. In één keer de hele NEN 7510 norm implementeren blijkt voor veel zorginstellingen echter een té grote stap. Afwachten en niets doen is geen optie meer. De risico’s daarvan zijn te groot. Dus je moet ergens beginnen. Waar? Met de basis, het laaghangend fruit! Maar hoe pak je dat aan?

Bij de informatiesessie ‘De eerste stap op weg naar NEN 7510 informatiebeveiliging’ wordt in heldere taal uitgelegd:

  • Een NEN 7510 traject in stappen - door: Gertjan de Beer (CertificeringsAdvies Nederland).
  • De (IT-) technische 'basics' om mee te starten - door: Martijn Stuart (Infield ICT - managed service partner voor diverse zorginstellingen).
  • Lessen uit de praktijk van een NEN 7510 implementatie - door: Oscar Kolijn (Adviseur NEN 7510 bij CertificeringsAdvies Nederland & Security Officer bij Ziekenhuis Rivierenland).
  • Aandachtspunten vanuit de NEN 7510 certificeringsaudit - door: Bart Versluijs (Brand Compliance - certificerende instelling voor NEN 7510).

Terugkijken event video